•  Comenzi tipografie: 0766.657.186  |   E-mail tipografie: fresh.print@yahoo.com 

Scopul initiativei este de a oferi un dispozitiv medical simplu si extrem de accesibil financiar, care sa poata fi folosit pe scara larga in tarile in curs de dezvoltare, fiabilitatea acestuia recomandandu-l si pentru domeniul educational si chiar al cercetarii.

microscop tipografieMicroscopul printabil in tipografie sau pe o imprimanta performanta consta intr-un corp din carton tiparit, care se stanteaza, functionalitatea fiind completata de o lentila si o sursa de iluminare LED alimentata de o baterie de ceas. In functie de lentila folosita, microscopul poate realiza o marire a imaginii de 2.000 x, indeajuns de mare pentru a putea vedea parazitii care cauzeaza malaria sau alte boli vinovate de mortalitatea ridicata din taile sarace.

Folosind anumite lampi LED colorate, microscopul realizat in tipografie se va transforma intr-un aparat capabil sa vizualizeze anumite proteine si alte tipuri de biomolecule. Instrumentul se tine tare si cand vine vorba de durata de utilizare, autonomia de 50 ore de folosinta continua asigurandu-i eficienta necesara in lucrul de zi cu zi. Desi poate rezista daca pica de la inaltime sau daca se calca pe el, acest microscop are, totusi, limitele sale si, cu siguranta, cineva va reusi sa-l strice. Insa, cu un cost de numai 1 dolar pentru varianta cea mai scumpa (cu un nivel mare de marire), n-ar fi sfarsitul lumii. Mai printezi o coala, o indoi la formatul specific si iti vezi de treaba! :)

You are here: Freshprint.ro